zondag 29 juni 2014

Een "gouden" jurk!

Enkele berichten eerder vertelde ik over een jurk voor ons Laura. Ze had op het net ergens een mooie jurk gezien, dus je weet hoe dat gaat....mama kan jij die eens namaken? "Natuurlijk!"
Zo gezegd , zo gedaan! 
Ik vertrok vanuit het patroon van de 'heerlijke retrojurk' uit het grote naaiboek. Na heel veel aanpassingen en pasbeurten is ze toonbaar geworden! Ik vond een blinde rits opzij beter dan knoopjes op haar rug ( zou mooier vallen op rug) . Gevloekt dat ik heb , het keren van het rugpand enzo ... niet te doen! 
Maar soit ... weer wat bijgeleerd en met verschillende tussenpozen is ze toch afgeraakt!




Ze is er wel content mee...oef! ( ik vind net iets te strak aan haar boezem!)
Nummer 2 hier (ons Cato ) paste ook eens , voor haar is de jurk te los op haar rug.



Tenslotte nog 2 fotootjes van het cadeautje dat ik maakte voor het meisje dat dit schooljaar ons Julie haar meter mocht zijn! Prachtig toch , zo'n grote meisjes van het 6de leerjaar die elk hun petekindje van het 1ste leerjaar krijgen. En die dan met veel plezier begeleiden en helpen in de grote school! 
Voor ons Julie was dit Britt, haar grote vriendin! Ze schreef zelf een briefje en ik maakte nogmaals de Juliette I . 











zaterdag 21 juni 2014

Verjaardagspicknick

Vandaag mochten we voor Viktor zijn 2de verjaardag mee gaan picknicken. Het was weeral gezellig! Daar hoorden natuurlijk ook weer zelfgemaakte cadeautjes bij.
Ik maakte nog snel een slab met een stofke dat hij zo graag ziet. Eerder maakte ik een stoelkussentje hiermee. Maar daar moet hij op zitten , dan ziet hij de autootjes niet ! Dus nu kan hij ze op de slab bewonderen!



Jongensspullen heb ik hier nooit nodig gehad , daarom vind ik het ook wel eens leuk om iets jongensachtig te maken. Ik koos voor de meeneem-autospeelmat.





Bedankt Viktor voor het leuke feestje! En veel plezier met de auto's !






maandag 16 juni 2014

Juliette I uit " Mijn tas"

Zoals zovelen onder jullie , wou ik het boek "Mijn tas" toch ook in mijn bezit hebben. Zalig! Zoveel variaties en zoveel leuke modellen. 
Na veel gepruts aan de oudste dochter haar jurk , (ik heb ze wijselijk even in een hoekje gestopt!) maakte ik even een Juliette I .
Snel klaar en toch zo leuk!





Dit boek gaat hier nog vaak bovengehaald worden!








maandag 9 juni 2014

Cadeautjes , cadeautjes,...

Vorige week blogde ik over het geheime cadeautje! Nu is het afgegeven dus kan ik het tonen , ik maakte snel nog een bijpassend (toilet)zakje. 

Dan nog een beetje bandwerk  , konden we er gelijk eentje cadeau doen aan de moeke ! Zo waren de centjes een beter leuker verpakt. 
Iedereen hier in huis kon dit ook ineens gebruiken , vandaar het bandwerk!

Dan maakte ik ook nog snel een rokje met boordstof voor ons Julie met de vrolijke vlinders van Timeless Treasures.













maandag 2 juni 2014

De clutch

Ongeveer 2 weekjes geleden won ik bij Sofie van http://spurrewubsie.blogspot.be/ een superleuk DIY-pakketje voor de befaamde clutch van Elisanna.
Ik was dan ook nog eerst gekozen , dus mocht ik als eerste mijn keuze maken. Ik koos voor het setje met de combinatie van effen rood met het mooie Hourglass van Free Spirit
Zie hier het resultaat

zondag 1 juni 2014

Cadeautje + stoelkussentjes

Deze week werkte ik aan een geheim project , nl iemands verjaardagscadeau! Ik kan nog geen foto's tonen , want de jarige durft hier al eens komen piepen. Dus die volgen later! 

Ik maakte ook nog 2 kussentjes voor op de hoge stoel van Viktor. Grote jongens mogen al op een grotere stoel zitten natuurlijk!